Sara artikels


SOMS KOMEN DROMEN UIT !


Plaats reactie
Lotteke
Forumverslaafde
Berichten: 16872
Lid geworden op: 29-06-2010 19:51

Sara artikels

Bericht door Lotteke » 15-06-2012 17:42

Hier alle artikels verzameld die ooit over Sara zijn verschenen (inscannen die handel :D )
"Wat is nu juist het verschil tussen mannen en vrouwen, niet hun uiterlijk, niet hun interesse, maar de manier waarop ze met wasgoed omgaan."

Lotteke
Forumverslaafde
Berichten: 16872
Lid geworden op: 29-06-2010 19:51

Bericht door Lotteke » 15-06-2012 17:43

VTM start op 25 september met 'Sara'

VTM start op dinsdag 25 september om 20.40 uur met 'Sara'. Sara is een telenovela over romantisch liefdesverhaal dat doorloopt over verschillende afleveringen. 'Sara' moet de vooravond van VTM opnieuw tot een succes maken. VTM heeft zwaar geïnvesteerd in deze telenovela. Met onder andere een indrukwekkende cast : Kürt Rogiers, Sandrine André, Hans De Munter en vele andere.

Sara' is het verhaal van Sara De Roose, een jonge vrouw van bescheiden afkomst. Ze is een briljante economiste met een hart van goud. Daarom kijkt niemand naar haar. Ze heeft aan den lijve ondervonden dat romantiek voor haar alleen iets is om van te dromen.

Alles verandert wanneer ze op zekere dag gaat solliciteren bij een groot modebedrijf in Antwerpen. Daar ontmoet ze Simon Van Wyck, de zoon van de directeur, op wie ze op slag verliefd wordt.

Omdat ze net een reeks mislukte sollicitaties achter de rug heeft, aanvaardt ze in het modebedrijf een job, ver onder haar niveau. Maar zo is ze dicht bij haar baas, Simon. Die heeft echter nauwelijks oog voor haar.

Als ze bewijst hoeveel ze in haar mars heeft, krijgt ze promotie na promotie. Ze voorziet Simon immers van schitterende ideeën en van dekmantels voor zijn scharrels die hij voor zijn verloofde verborgen wil houden.

Door de harde strijd tussen Simon en zijn rivaal Alexander, staat het modehuis constant bloot aan gevaren. Het is Sara die het bedrijf meer dan eens van de ondergang redt. En zelfs al ziet Simon na verloop van tijd in dat Sara de meest bekwame medewerker is, voor de vrouw in haar blijft hij blind.

'Sara', is te zien op dinsdag 25 september om 20.30 uur en vanaf woensdag 26 september om 18.30 uur op VTM.

bron: http://www.tv-visie.be/nieuws/belgie/vt ... ara_17783/
"Wat is nu juist het verschil tussen mannen en vrouwen, niet hun uiterlijk, niet hun interesse, maar de manier waarop ze met wasgoed omgaan."

Lotteke
Forumverslaafde
Berichten: 16872
Lid geworden op: 29-06-2010 19:51

Bericht door Lotteke » 15-06-2012 17:47

Acteurs worden niet rijk van 'Sara'

BRUSSEL - Een parfum, twee dagboeken, een blog en een Sara-dag. Iedereen lijkt geld te verdienen aan 'Sara'. Iedereen, behalve de acteurs en actrices. Zij stonden hun rechten af toen ze het contract ondertekenden, en zijn nu misnoegd.
Het sprookje Sara eindigt vanavond, na een zegetocht van negen maanden. De serie won tal van prijzen en haalt de laatste weken moeiteloos de kaap van één miljoen kijkers. Ook commercieel lijkt het programma een succes: heel wat mensen spiegelen zich aan het personage Sara, en dus gooide VTM een parfum, een dagboek en een blog op de markt en organiseerde de zender een Sara-dag.

'Logisch dat ze winst willen maken, VTM is een commerciële zender', vindt Kürt Rogiers, die in de serie Alexander speelt. Minder logisch is dat de acteurs en actrices, die de personages en de serie mee vorm hebben gegeven, geen cent zien van de winst. 'Ik heb het er heel moeilijk mee dat er nu geld wordt geschept met deze serie, maar dat de acteurs, actrices en de mensen achter de schermen daar niks van zien', aldus Veerle Baetens in een eerder interview met deze krant (DS 7/6).

VTM ontkent dat er met Sara 'geld geschept' wordt. 'Het grote succes van Sara op de televisie betekent niet dat het ook commercieel een megasucces is', zegt Jo Nachtergaele, de marketingmanager van VTM. 'De merchandising rond Sara is beperkt, zeker als je vergelijkt met wat men in de buurlanden allemaal op de markt gooit rond dergelijke series. Wij hebben ons bewust beperkt tot elementen die ook in het programma voorkomen, zoals het dagboek en het parfum.'

Over de verdeling van de inkomsten tussen de verschillende rechthebbenden - VTM, het productiehuis Fremantle, de uitgever, enzovoort - wil hij geen details geven, maar hij bevestigt wel dat de acteurs er niets aan verdienen. Ze werden wel vergoed om naar de Sara-dag in Gent te komen. 'We proberen met de acteurs goede afspraken te maken over de vergoeding van hun prestaties.'

De acteurs zelf zijn niet zo blij met die 'goede afspraken'. In Vlaanderen is het gebruikelijk dat acteurs en actrices hun rechten, zoals portretrecht of naburige rechten, afstaan bij het ondertekenen van hun contract, vaak in ruil voor een 'forfaitair bedrag'. In het geval van Sara lag dat bedrag volgens betrokkenen behoorlijk laag, aangezien niemand kon voorspellen dat de serie zo populair zou worden. Als een acteur zijn rechten opgeeft, mogen de zender en het productiehuis eender wat doen met zijn personage. Zij kunnen dvd's uitbrengen of herhalingen uitzenden, maar dus ook dagboeken of parfum op de markt brengen. Er staat geen rem op de mogelijkheden.

Condoom
'Als dit in Nederland gebeurde, zouden er problemen ontstaan', zegt Kürt Rogiers, die al vaak bij onze noorderburen werkte. 'Dan zouden heel wat agenten (die de acteurs vertegenwoordigen, red.) steigeren.'

Toch is de kans klein dat die agenten VTM ertoe zouden kunnen overhalen de acteurs een deel van de koek te geven, denkt Tom Van Bauwel (Lieven in de serie). 'Als de acteurs en actrices nu met een delegatie naar Fremantle en VTM zouden trekken, bestaat de kans dat het gesprek na twee minuten beëindigd wordt met de zin contract is contract.'

En dus moeten de acteurs en actrices het allemaal ondergaan. Een boutade van Gert Winckelmans (Simon) doet inmiddels de ronde: 'straks brengen ze nog een condoom uit met het hoofd van Simon op'.

Het geschil lijkt erg op wat zich in de VS afspeelt. Daar overwegen de acteurs acties te ondernemen omdat zij een te klein deel van de inkomsten krijgen die worden gepuurd uit dvd-verkoop, product placement, de verkoop van nevenproducten en herhalingen. Het grote verschil tussen Vlaanderen en, onder andere, de VS is dat hier geen acteursvakbond bestaat. Daardoor staan de Vlaamse acteurs zwak aan de onderhandelingstafel. Er zijn veel werkloze acteurs en dus zijn de productiehuizen en de zenders oppermachtig, want 'wie te hoog van de toren blaast, zou wel eens zijn job kunnen verliezen aan een ander', zoals een acteur het zegt. Het woord 'uitbuiting' valt in meerdere gesprekken.

Dat het bij velen diep zit, bewijst het feit dat het gerommeld heeft achter de schermen van Sara. 'Een deel van de cast en de crew van Sara heeft ernstig overwogen om bij de lancering van het parfum voor de parfumwinkel In Fine in Antwerpen actie te voeren', aldus een welingelichte bron. Ook zouden verschillende acteurs en actrices lange tijd met het idee hebben gespeeld om niet op te dagen tijdens de Sara-dag. Dat is uiteindelijk niet gebeurd.

'Met ruzie maken los je het probleem niet op', aldus Veerle Baetens. 'Dat we veel te weinig verdienen moeten we niet enkel op VTM en Fremantle afwentelen. Het probleem is veel fundamenteler. We zitten in een laagconjunctuur: de prijzen zakken overal, ook voor cameramannen en mensen achter de schermen. Maar we staan te zwak omdat we te weinig rechten hebben. Het wordt tijd dat daar iets aan verandert. Ook de politiek moet zich moeien.'

Bron: DeStandaard.be , 24 juni 2008
"Wat is nu juist het verschil tussen mannen en vrouwen, niet hun uiterlijk, niet hun interesse, maar de manier waarop ze met wasgoed omgaan."

Lotteke
Forumverslaafde
Berichten: 16872
Lid geworden op: 29-06-2010 19:51

Bericht door Lotteke » 15-06-2012 19:39

Humo, 15 april 2008

'Sara': waarom Vlaanderen valt voor een lelijk eendje

Jan Verheyen: 'Ik vond het veelzeggend dat Veerle Baetens op de Vlaamse Televisiesterren de prijs voor beste actrice won. Jan Decleir was ook genomineerd, maar 1.500 vakmensen kozen voor Veerle.'

Een lelijke, onhandige jonge vrouw die verliefd wordt op haar baas, houdt zowat een vijfde van de Vlaamse bevolking nu al weken in de ban: velen leven met haar mee, anderen lachen erom, maar kijken doen ze. 'Sara' is niet de zoveelste tv-serie, zoveel is duidelijk. De telenovela - 'tv-roman', zoals je ook stationsromans hebt - is een onderwerp van gesprek geworden, méér dan 'Familie' of 'Thuis' ooit zijn geweest.
Maar wat maakt 'Sara' nu zo bijzonder? Waarom heeft de Vlaamse versie van een Colombiaans origineel hier zoveel succes? Wat is er zo verslavend aan telenovela's? En waarom was 'Emma', eerder op Eén, dat dan niet? We zijn het gaan vragen aan mensen die er van dichtbij of veraf bij betrokken zijn - maar eerst laten we bij wijze van schijnbeweging een liefhebber en kenner van het genre aan het woord, een Braziliaan die al jaren telenovela's verslindt, Standard-spits Igor De Camargo.

Igor de Camargo «'Sara' ken ik niet, maar op Globo, de grootste zender van Brazilië, volg ik twee of drie telenovela's. Niet elke dag, maar als ik tijd heb, mis ik het niet. De verhaaltjes zijn altijd mooi, en de acteurs en actrices ook.»

HUMO Sara is lelijk.
De Camargo «Dat kan niet.»

HUMO Maar ze wordt wel mooi, op het eind.
De Camargo «Oké. En wordt ze dan een koppel met de man op wie ze al van in het begin verliefd is?»

HUMO Hoe raad je het?
De Camargo (lacht) «Bij een telenovela weet je al vanaf de eerste aflevering hoe het afloopt. Laatst begon er een nieuwe serie op Globo. Na vijf minuten zei ik tegen mijn vriendin, een Belgische: 'Die jongen en dat meisje, die worden een koppel.' - 'Hoe kun je dat nu weten?' - 'Omdat het een telenovela is!'»

HUMO Een hoge pief van Telemundo, de grootste Spaanstalige zender in de States, heeft ooit gezegd: 'Een telenovela gaat over een koppel dat wil kussen, en vervolgens probeert een scenarist dat tweehonderd afleveringen lang te voorkomen.'
De Camargo «Soms gaat het toch over méér. De vorige telenovela op Globo - 'Paginas da Vida', één van de beste naar mijn smaak - ging over kanker, over mensen met een handicap, over racisme... Het zijn heus niet alleen zoetsappige liefdesverhaaltjes.»

HUMO De telenovela is zo'n beetje uitgevonden in Brazilië. Hoe populair zijn ze daar?
De Camargo
«De grootste sterren zijn er bekender dan topvoetballers, op Ronaldo en Ronaldinho na misschien. Dan weet je genoeg. Brazilië heeft 180 miljoen inwoners, iedereen kan Globo ontvangen, en iedereen heeft het erover, op straat, op café...»

HUMO Over 'Sara' wordt in Vlaanderen ook veel gepraat.
De Camargo
«Dán is het een echte telenovela!»
"Wat is nu juist het verschil tussen mannen en vrouwen, niet hun uiterlijk, niet hun interesse, maar de manier waarop ze met wasgoed omgaan."

Plaats reactie